Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Честит ден на езиците!

  26.09.2024 19:33

Днес отбелязваме Европейския ден на езиците, който ни напомня за безкрайните възможности, които езиковото многообразие носи със себе си. Учениците от  НУ „Свети Софроний Врачански“ отбелязаха  празника и подготвиха радиопредаване с думите „мир, мама, обич, толерантност“ на дванадесет езика на приятелството. Мотото на празника тази година е „Езиците за мир“ и то е особено актуално в контекста на нашето време, когато диалогът и взаимното разбирателство са ключът към изграждането на устойчиво бъдеще.

Езиците не просто ни свързват. Те ни учат да разбираме, да откриваме нови култури и да изграждаме мостове между хора и народи. НУ „ Свети Софроний Врачански“ вече трета година е носител на престижната награда Европейски езиков знак.

През тази учебна година в училището започна нов проект по програма Еразъм+, в който езиковото многообразие заема важно място, защото вярваме, че многоезичието не само отваря нови хоризонти, но е основа за мирно сътрудничество и глобално разбирателство. Нека продължим да насърчаваме и учим езици, които ни водят към знания и нови приятелства!